Er verdens små bosættelser i fare?

Nu hvor verden bliver mere og mere urbaniseret, kan landsbyer tiltrække nye indbyggere? På flere områder i Europa og Asien er der ved at blive indført innovative løsninger for at sikre, at unge mennesker giver landskabet en chance. Galicien har nu kun 2 indbyggere pr. Kvadratkilometer. For at tiltrække nye beboere bliver hele landsbyer udlændinge, der er interesseret i at udvikle gårddrift og “yogaretreats”.

I Japan, med verdens ældste befolkning, har virksomheder modtaget skattelettelser og har derfor haft råd til at tiltrække gode unge fra de store byer.

Italienerne kæmper måske mest. Idylliske, nedslidte huse på det italienske landskab er auktioneret for så lidt som 1 euro. Dette fik folk til at reagere, så den italienske regering har fundet en række reformer for at sikre god internetforbindelse og offentlig transport. Nu skal det ses, om det vil give resultater for fremtidens mennesker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *